Kėdainiuose dvi dienas – rugsėjo 25–26-ąją vyko tarptautinė mokslinė konferencija „Reformacija ir lituanistika“.

Surinkusią akademinę bendruomenę pasveikino Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius.Rajono vadovas pasidžiaugė, kad tarptautinei konferencijai pasirinkta ideali vieta.„Kėdainiai ir reformacija – neatsiejami dalykai. Juk mūsų miestas buvo vienas iš pagrindinių reformacijos centrų. Taip pat galime didžiuotis, kad čia susiformavo tokios literatūrai svarbios asmenybės kaip S. Jaugelis-Telega, M. Daukša, Č. Milošas ir kiti. Tad Kėdainiai, reformacija, lituanistika ir literatūra yra glaudžiai susiję dalykai“, – sakė S. Grinkevičius.Įžangos ir sveikinimo žodžius taip pat tarė Lietuvos edukologijos universiteto mokslo ir plėtros prorektorius prof. dr. Aivas Ragauskas ir Kėdainių evangelikų reformatų parapijos kunigas Raimondas Stankevičius.

Tarptautinėje konferencijoje pranešimus su kolegomis iš Lietuvos edukologijos universiteto, Vilniaus universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos istorijos ir Lietuvių kalbos institutų skaitė ir Kėdainių krašto muziejaus direktorius Rimantas Žirgulis bei archeologas Algirdas Juknevičius, lektoriai iš Lenkijos, Čekijos ir Rusijos.

R. Žirgulis kalbėjo apie privatų protestantišką kunigaikščių Radvilų miestą – Kėdainius XVII amžiuje. A. Juknevičius pristatė škotus presbiterijonus Kėdainiuose. Dvi dienas mokslininkai ne tik skaitė paskaitas ir klausėsi kolegų pranešimų, bet ir vyko darbas sesijoje, diskusijos.

www.kedainiai.lt