Jau tampa gražia tradicija liepos 30-ąją Vilniaus evangelikų reformatų bažnyčioje surengti atminimo ir maldos vakarą Budėkime dėl santarvės ir taikos.Vakaras skirtas Medininkų pasienio poste ir kitose vietose žuvusių valstybės tarnautojų ir pareigūnų atminimui. Rimčiai ir susikaupimui parapijos tikinčiuosius, žuvusiųjų aukų artimuosius ir gausius svečius nuo 2015-ųjų kviečia istorinis varpas, puoštas simboliais ir reformatų devizu: SOLI DEO GLORIA (Vienam Dievui garbė).

Vakarą vedė Lietuvos evangelikų reformatų generalinis superintendentas kunigas, Medininkų žudynių liudininkas Tomas Šernas, pasakęs įsimintiną homiliją apie meilę artimui. Dalyvavo ir kalbėjo Aukščiausiosios Tarybos Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, Seimo narys Žygimantas Pavilionis, Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas.

Apdovanojimų Už nuopelnus Vilniui ir Tautai visuomeninės komisijos kancleris Saulius Povilaitis I-ojo laipsnio medaliu Už nuopelnus Vilniui ir Tautai apdovanojo vieną pirmųjų Sąjūdžio savanorių Darių Šlapatauską.

Atminimo vakaro metu muzikinius kūrinius atliko vargonininkė Gražina Petrauskaitė, smuikininkai Artūras Šilalė ir Rugilė Šilalytė.

 

Aurelija Arlauskienė

„Vilniaus reformatų žinios“

Nuotraukos Aurelijos Arlauskienės ir Kęstučio Puloko