Ketvirtadienio vakarą į Kėdainių evangelikų reformatų bažnyčią atkeliavo „Reformacijai – 500“ 29 koncertų ciklo programa, į neeilinio grožio maldos namus sukvietusi klausytojus ne tik iš Kėdainių, bet ir Jonavos, Panevėžio bei Biržų.

Koncerto metu pasirodė Valstybinis choras „Vilnius“, Lietuvos nacionalinės premijos laureatai –  Čiurlionio styginių instrumentų kvartetas – bei baritonas, solistas Jonas Sakalauskas.

Nuskambėjo gražiausios evangelikų liuteronų ir reformatų giesmės bei Vakarų Europos kompozitorių kūriniai.

„Šie, jubiliejiniai metai, Reformacijos metai svarbūs ne tik tai reformatams. Ir ne vien evangelikams. Jie yra svarbūs visai Lietuvai. Nors Reformacijos žinia, Reformacijos banga buvo būtent bažnytinis judėjimas, sąžinės, laisvės prabudimas, tiesos pliūpsnis, tačiau jo pasekmė yra tai, ką mes turime šiandien. Ir lietuvių kalba, ir Martynas Mažvydas, ir pirmoji lietuviška knyga, ir kultūrinis prabudimas. Ir daugelis kitų, gerų, teisingų ir pažangių įvykių. Tuo turime džiaugtis visi. Norėtųsi, kad toji Reformacija mūsų širdyse tęstųsi ir toliau“, – kalbėjo Kėdainių evangelikų reformatų bažnyčios klebonas, kunigas Raimondas Stankevičius.

Jubiliejinio koncerto Kėdainiuose organizatoriai – Labdaros ir paramos fondas „Viltis–Vikonda“, LELB Muzikos Sandrauga ir Kėdainių evangelikų reformatų bei liuteronų bendruomenės.

Koncerto mecenatas – koncernas „Vikonda“.

Justina ŠVEIKYTĖ

Daugiau nuotraukų rasite Rinkos aikštės reportaže.

www.rinkosaikste.lt