500 DŪŽIŲ: vaizdo ir muzikos kelionė per 500 Reformacijos metų Kultūros nakties metu

„500 DŪŽIŲ: vaizdo ir muzikos kelionė per 500 Reformacijos metų“ –  tai tarptautinis meno projektas, skirtas pasaulinei Reformacijos 500 metų sukakčiai ir Reformacijos metams Lietuvoje paminėti.

2017 m. birželio 16 d., festivalio „Kultūros naktis“ metu Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčioje ir kiemelyje (Vokiečių g. 20) vyks renginys 500 DŪŽIŲ, kuriame įspūdingas šviesų, vaizdo ir muzikos pasakojimas žiūrovams leis pakeliauti per svarbiausius istorinius ir kultūrinius įvykius nuo Reformacijos judėjimo pradžios 1517 m. iki šių dienų.

Žiūrovai vaizdo ir muzikos kelionę galės stebėti ir patirti dviejose erdvėse: bažnyčios kiemelyje – stebėti šviesų ir vaizdo projekcijas ant pastatų ansamblio, o bažnyčios viduje – stebėti ir klausytis koncerto. Visas istorinis bažnyčios pastatų ansamblis virs ypatinga muzikos ir vaizdų pripildyta erdve, kurią užpildys Martyno Mažvydo ir pirmosios lietuviškos knygos, Danieliaus Kleino ir pirmosios lietuvių kalbos gramatikos, Kristijono Donelaičio, Evos Simonaitytės kūrybos, Jono Kristupo Glaubico baroko architektūros simboliai.

Vaizdo pasakojimą lydės muzikos koncertas, kuriame choro, solistų ir džiazo grupės atliekama muzika klausytojus lydės nuo viduramžių choralų ir senųjų liaudies giesmių iki J. S. Bacho kūrybos ir šiuolaikinių džiazo muzikos improvizacijų.

Atlikėjai: džiazo grupė KLANGPROJEKT (Vokietija), Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis ADOREMUS, kamerinis choras AIDIJA ir solistė Rita Naujokaitytė.

Renginio pradžia: 22:30
Įėjimas nemokamas.

Renginio partneriai ir rėmėjai:
Goethe’s institutas Lietuvoje
Festivalis „Kultūros naktis“
LRT Kultūra

Rengėjai ir organizatoriai:
R. Naujokaitytė, T. Pavilanskas-Kalvanas, R. Kreimerė
Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios jaunimo centras
VšĮ „Ad libitum“
Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčia

Informacija „Facebook“