500 DŪŽIŲ: VAIZDO IR MUZIKOS KELIONĖ – tai bendras Lietuvos, Vokietijos ir Baltarusijos vaizdo menininkų ir atlikėjų projektas, kviečiantis vaizdo, šviesų ir muzikos pagalba pakeliauti per Reformacijos istoriją nuo 1517 iki 2017 m.

Kelionėje sutiksite ryškiausias lietuvių kultūros ir raštijos asmenybes: Martyną Mažvydą, Danielių Kleiną, Joną Bretkūną, Kristijoną Donelaitį, Evą Simonaitytę, Joną Kristupą Glaubicą.
Kelionėje jus lydės muzika, iškylanti iš grigališkojo choralo ir senųjų giesmių, pakylėjanti į J. S. Bacho choralų aukštybes ir skraidinanti džiazo improvizacijomis.

Vaizdo ir muzikos kelionė apims dvi ypatingas Vilniaus liuteronų bažnyčios erdves:
·bažnyčios kiemelyje matysite šviesų ir vaizdo pasakojimą, kurio metu Bažnyčios pastatų ansamblis nušvis tamsoje ir „prabils“ apie svarbius Lietuvos istorijos ir kultūros įvykius bei asmenybes. Ypatingą patirtį sukurs galimybė ne tik gėrėtis įspūdingai apšviesta bažnyčia, tačiau ir muzikinis pasakojimas, kurio bus galima klausytis po atviru dangumi.
·Bažnyčioje – koncertas džiazo grupei, chorui ir solistui, kuriame vaizdo pasakojimą sustiprins muzikos kelionė nuo senųjų giesmių iki J. S. Bacho kūrinių ir džiazo muzikos improvizacijų.

500 DŪŽIŲ: VAIZDO IR MUZIKOS KELIONĖ yra meno projektas, skirtas Reformacijos 500 metų sukakčiai ir Reformacijos metams Lietuvoje paminėti.
Renginys bus tiesiogiai transliuojamas LRT Kultūros kanalu.

Atlikėjai:
Kamerinis choras „Aidija“
Ansamblis „Adoremus“ (Vilniaus ev. liuteronų bažnyčia)
Grupė „KlangProjekt“ (Vokietija)
Solistė Rita Naujokaitytė

Renginio partneriai:
Goethe’s institutas Lietuvoje
Lietuvos kultūros taryba
Lietuvos kultūros ministerija
LRT