Teologinė konferencija Kėdainiuose „Evangeliškai suvokiami sakramentai“

Reformacijos pradžioje teologai siekė suvienyti skirtingas protestantiškas bažnyčias, tačiau išryškėjus požiūrio į sakramentus skirtumams to padaryti nepavyko. Dėl skirtingo Viešpaties Vakarienės sakramento suvokimo ilgainiui susiformavo savo teologiją ir liturgiją turinčios liuteronų ir reformatų konfesijos, taip pat ėmė ryškėti kitaip krikšto sakramentą interpretuojančios krikščionybės srovės. Taigi minint Reformacijos 500 metų sukaktį svarbu iš naujo pažvelgti į evangelinių bažnyčių tapatybei reikšmingą temą – sakramentus. Siekiant šio tikslo, Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčia  ir krikščionių bendrija „Tikėjimo žodis“ sausio 28 d. Kėdainių Daugiakultūrio centro patalpose (Senosios rinkos a. 12, Kėdainiai) rengia teologinę konferenciją „Evangeliškai suvokiami sakramentai“.

Konferencijos pranešėjai:

Kun. Tomas Šernas, Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios generalinis superintendentas
Pastorius Gabrielius Lukošius, krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis“ vadovas
Kun. Remigijus Šemeklis, Evangelikų liuteronų Bažnyčios kunigas, Klaipėdos universiteto dėstytojas
Kun. Frank van Dalen, misionierus iš JAV, Reformatų presbiterijonų Bažnyčios (ARP) kunigas
Holger Lahayne, Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios Sinodo kuratorius, teologas, EBI dėstytojas

Konferencijos pradžia 11 val. Dalyvius prašome iš anksto (iki sausio 26 d.) registruotis el. paštu info@ref.lt, nurodant savo vardą, pavardę, atstovaujamą bažnyčią ir miestą, iš kurio atvykstate. Konferencijos auka – 5 eurai (renkama atvykus į konferenciją).

Į konferenciją kviečiame evangelinių bažnyčių ganytojus, teologus, vyresniuosius, tarnautojus, teologijos studentus ir visus besidominčius šia krikščioniškų bažnyčių tapatybei svarbia tema.