Šventinės ekumeninės pamaldos Reformacijos jubiliejui paminėti Biržuose

Ateinantį savaitgalį Biržų šventės metu Biržų evangelikų reformatų bažnyčioje vyks ekumeninės pamaldos, skirtos Reformacijos 500 metų jubiliejui paminėti. Į šias pamaldas evangelikai reformatai kviečia evangelikų liuteronų, metodistų, sekmininkų ir kitų evangelinių bendruomenių, bei Romos katalikų bažnyčių vadovus, dvasininkus ir visus tikinčiuosius.

Pamaldų liturgijoje Dievą giesmėmis šlovins susirinkę tikintieji, liturgijoje dalyvaus ir savo kūrinius atliks žinoma evangelinių giesmių autorė Daiva Palionienė iš Naujosios Akmenės evangelikų bažnyčios, pamaldas papuoš Biržų jungtinės metodistų bažnyčios varpelių ansamblis, šlovintojų grupė iš sekmininkų bažnyčios.

„Pamaldose klausysime Dievo Žodžio, pasveikinimo ir pastiprinimo žodžius tars atvykę įvairių konfesijų dvasininkai ir vieningoje maldoje dėkosime už Dievo malonės dovanas, melsime palaiminimo taikoje ir vienybėje skelbti Kristaus Evangeliją Biržams ir visai Lietuvai,“ – sakė evangelikų reformatų bažnyčios kunigas Rimas Mikalauskas.

Biržų evangelikų reformatų parapijos klebonas sakė, kad o pamaldų visi ekumeninio renginio dalyviai yra kviečiami į Agapę parapijos kiemelyje, kur pasisakyti bus pakviesti ir atvykę svečiai, valdžios atstovai, kiti norintys, bus galimybė pabendrauti neformalioje aplinkoje, prie vaišių stalo.

Pamaldas tiesiogiai transliuos LRT pagrindinis kanalas.

Ekumeninis šventinis renginys vyks rugpjūčio 5 d. (šeštadienį) 12 val. Biržų evangelikų reformatų bažnyčioje.

.