Lietingais vasaros vakarais kviečiame prisiminti birželio 16 d. Vilniuje vykusią Kultūros naktį ir Reformacijos 500 metų sukaktį.

Jūsų dėmesiui siūlome Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčioje vykusio tarptautinio meno projekto 500 DŪŽIŲ: VAIZDO IR MUZIKOS KELIONĖ vaizdo įrašą, kuris buvo transliuojamas TV kanalu „LRT kultūra“. Vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia.

500 DŪŽIŲ: VAIZDO IR MUZIKOS KELIONĖ – tai bendras Lietuvos, Vokietijos ir Baltarusijos vaizdo menininkų ir atlikėjų projektas, kviečiantis vaizdo, šviesų ir muzikos pagalba pakeliauti per Reformacijos istoriją nuo 1517 iki 2017 m. Kelionėje sutiksite ryškiausias lietuvių kultūros ir raštijos asmenybes: Martyną Mažvydą, Danielių Kleiną, Joną Bretkūną, Kristijoną Donelaitį, Evą Simonaitytę, Joną Kristupą Glaubicą. Jus lydės muzika, iškylanti iš grigališkojo choralo ir senųjų giesmių, pakylėjanti į J. S. Bacho choralų aukštybes ir skraidinanti džiazo improvizacijomis.

Vaizdo ir muzikos kelionė apima dvi ypatingas Vilniaus liuteronų bažnyčios erdves: šviesų ir vaizdo pasakojimą bažnyčios kiemelyje, kurio metu bažnyčios pastatų ansamblis nušvinta tamsoje ir „prabyla“ apie svarbius Lietuvos istorijos ir kultūros įvykius bei asmenybes. Bažnyčioje – koncertas džiazo grupei, chorui ir solistui, kuriame vaizdo pasakojimą sustiprins muzikos kelionė nuo senųjų giesmių iki J. S. Bacho kūrinių ir džiazo muzikos improvizacijų.

Daugiau apie renginį galite skaityti ir nuotraukomis pasigrožėti šiame DELFI portalo straipsnyje.