Erskine krikščioniško koledžo (JAV) choralo atlikėjų koncertas Reformacijos 500 metų jubiliejui Kėdainiuose

Reformacijos 500 metų jubiliejaus proga į Lietuvą atvyksta profesionalus Jungtinių Amerikos Valstijų Erskine krikščioniško koledžo choralinis choras. Šis koledžas priklauso Pietų Karolinos asociuotai presbiterijonų Bažnyčiai, su kuria bendradarbiauja Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčia.

Pirmasis svečių koncertas įvyks jau šį sekmadienį, birželio 18 d., 17 val. Kėdainių ev. reformatų bažnyčioje. Choras savo vizito metu birželio 24 d. taip pat pasirodys ir Biržuose, pilyje, bibliotekos salėje, o 25 d.  Vilniaus ev. reformatų bažnyčioje. Choras dalyvaus ir iškilmingose Lietuvos evangelikų reformatų Sinodo pamaldose.

Erskine koledžo choras per savo istoriją yra koncertavę įvairiose Europos šalyse – Austrijoje, Čekijoje, Italijoje, Vokietijoje, Anglijoje. Bet paminėti Reformacijos jubiliejaus šiais metais atvyksta į Lietuvą.
Chorui vadovauja Dr. KeithTimms, akomponuoja profesiorius Tobie Otekayi.

Pasirodymų metų bus atliekami vieni garsiausių ev. reformatų kūriniai. Koncertų metu pasirodys 19 choralų grupė iš JAV, prie kurių Vilniuje ir Biržuose prisijungs ir vietiniai lietuviai.

Atlikėjai viešnagės Lietuvoje metu Biržų rajone kartu su jaunais lietuvaičiais dalyvaus bendroje stovykloje ir mokysis atlikti kelias giesmes lietuviškai. Bendras pasirodymas su lietuviais vyks tik Vilniuje ir Biržuose.

Koncertas, kaip ir kiti renginiai, Reformacijos 500 metų jubiliejaus proga yra nemokamas ir atviras. Organizatoriai maloniai kviečia nepraleisti šios progos ir dalyvauti! Koncertą organizuoja Lietuvos ev. reformatų Bažnyčia. Chorą į Lietuvą pakvietė misiją Lietuvos ev. reformatų Bažnyčioje atliekantis kun. Frank van Dalen.

KONCERTŲ LIETUVOJE GRAFIKAS:
Birželio 18 d. 17 val. Kėdainių evangelikų reformatų bažnyčia (Senoji g. 1);

Birželio 24 d. 17 val. Biržų pilies bibliotekos salė (J.Radvilos g. 3)

Birželio 25 d. 19 val. Vilniaus evangelikų reformatų bažnyčia (Pylimo g. 18)